ESPECIALISTES EN CLIMATITZACIÓ AMB GEOTÈRMIA

Climatització amb geotèrmia - Bombes de calor geotèrmiques per a terra radiant / refrescant, fancoil fred i calor, radiadors convencionals.

Renovables Gran Penedès Experts en energies renovables a Vilafranca del Penedès

L'energia geotèrmica, emmagatzemada a l'interior de la terra, és una font de calor valuosa que pot ser aprofitada de diverses maneres per satisfer les necessitats energètiques tant en llars residencials com en entorns industrials. Mitjançant l'ús de bombes de calor geotèrmiques, aquesta energia pot ser directament convertida en serveis de calefacció, refrigeració, aigua calenta i escalfament de piscines.

Com funciona i per què és tan eficient?

L’eficiència de la geotèrmia rau en la capacitat per aprofitar una gran part de l’energia directament del mitjà de captació, que en la majoria dels casos supera el 80%. Això significa que més del 80% de l’energia utilitzada en el procés prové de forma gratuïta del subsol. La resta de l’energia necessària per al funcionament del sistema és subministrat pel compressor, el qual ajusta segons les necessitats de consum de l’habitatge.

A més, per maximitzar encara més l’eficiència i reduir la dependència de l’energia provinent de companyies elèctriques, és possible complementar el sistema geotèrmic amb panells fotovoltaics. Aquests panells poden generar electricitat addicional durant el dia, la qual pot ser utilitzada per alimentar el compressor de la bomba de calor geotèrmica, contribuint així a una autosuficiència energètica més gran la reducció de costos.

Els sistemes de captació més comuns inclouen pous verticals, pous horitzontals i la captació freàtica. Cadascun d’aquests mètodes de captació s’adapta a les característiques específiques del terreny i les necessitats de la instal·lació, proporcionant una solució personalitzada i eficient per aprofitar l’energia geotèrmica disponible.

Som especialistes en la Hibridació Geotèrmia amb panells Fotovoltaics.

Com funciona la Hibridació amb panells Fotovoltaics?

La hibridació permet reduir el consum de la companyia elèctrica mentre optimitza el rendiment de la geotèrmia utilitzant excedents d’energia solar. En unir els panells solars amb la geotèrmia, generes electricitat durant el dia amb l’energia solar. Si no necessites tota aquesta electricitat en aquell moment, en lloc de perdre-la, la utilitzes per alimentar la geotèrmia. Aquesta pot emmagatzemar i utilitzar l’excés d’electricitat per a l’ACS, calefacció o refrigeració de casa quan ho necessitis, fins i tot després que el sol se n’hagi anat, aconseguint un equilibri zero entre producció i consum d’energia.

Què fa que la geotèrmia sigui tan especial? Els seus avantatges són molts! En primer lloc, la seva eficiència energètica és impressionant. En aprofitar la calor natural del subsol, la geotèrmia redueix dràsticament el consum d’energia convencional, traduint-se en estalvis significatius a la factura d’energia elèctrica.

Renovables Gran Penedès

Som un equip de professionals que tenim acumulats anys d'experiència com a instal·ladors i servei tècnic especialitzat en els equips que distribuïm d'aerotèrmia del fabricant Ecoforest i altres marques de referència.

Ens apassiona oferir solucions energètiques respectuoses amb el medi ambient. Com a experts en aerotèrmia, proporcionem un servei complet i professional, des de la consultoria inicial fins a la instal·lació i el manteniment continu del teu sistema.

aerotermia
Aerotèrmia
biomasa
Biomassa
placa solar
Solar

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ?
CONTACTA AMB NOSALTRES!